partneralimentatie

Wil je van je partner/kinderalimentatie af? Of wil je weten wat je moet doen om deze te behouden?

Conflict met je (ex)partner over partner of kinderalimentatie?


Onderneem in 4 stappen actie!

1. Meldt je zaak aan via het contactformulier.
2. We bespreken jouw zaak en je ontvangt een offerte.
3. Teken de offerte en maak het factuurbedrag over.
4. Stuur de overeenkomst met je stukken op en haal je recht!


Onze diensten

 

Stel je vraag! Gratis

Je hebt een probleem, maar je wilt het eerst zelf oplossen. Je onderzoek heeft een aantal vragen opgeleverd waar je het antwoord niet op kan vinden. HJR beantwoordt al je juridische en praktische vragen. Als jouw vraag niet kan worden beantwoord, dan word je doorverwezen naar de juiste instantie. En kom je er niet uit, dan voorzien wij je van advies.  


Advies 

Aan de hand van het contactformulier en de aangeleverde stukken beoordeelt onze jurist je rechtspositie en adviseert welke vervolgstappen je kunt nemen om van je partner/kinderalimentatie af te komen. Je ontvangt een advies waar je verder mee kan.

 

 • Relevante feiten worden weergegeven.
 • Juridische aspecten besproken.
 • Je krijgt meerdere mogelijkheden om het probleem op te lossen.
 • En een advies over een logische vervolgstap.
 • Actietarief € 60,- 


Partneralimentatiewijzer 

Wil je weten hoe je van je partneralimentatie afkomt? Of wil je weten wat je moet doen om deze te behouden? Bestel dan de partneralimentatiewijzer!

Deze wijzer geeft je inzicht in de juridische mogelijkheden om de partneralimentatie te beëindigen. De vijf vereisten van het artikel 1:160 van het Burgerlijk Wetboek worden uitvoerig besproken en diverse uitspraken worden toegelicht. Na aankoop ben je in het bezit van meer dan honderd uitspraken en meer dan honderd bewijsmogelijkheden. Je kunt nu zelf aan de slag om bewijzen te verzamelen of je kunt bekijken of jouw situatie voldoende is om de partneralimentatie te beëindigen. Bestel hem nu voor het Actietarief van € 65,-

 

Vooronderzoek 

Je hebt het advies van onze jurist opgevolgd en bent aan de slag gegaan om bewijzen tegen je ex-partner te verzamelen. Voordat je een verzoek indient wil je weten of jouw situatie aanleiding geeft om de partner/kinderalimentatie te beëindigen of te wijzingen. Aan de hand van de aangeleverde informatie beoordeelt onze jurist of een dergelijke zaak kans van slagen heeft.

 • Vooronderzoek zonder informatie aan te leveren: Actietarief € 75,-
 • Leg je casus voor, lever je informatie aan en ontvang een uitgebreid vooronderzoek. Actietarief € 125,-

 

Bemiddeling

Je wilt de relatie met je ex-partner niet verstoren, maar financieel staat het water aan je lippen. Onze jurist heeft geconstateerd dat er niet genoeg bewijzen tegen je ex-partner zijn. Met behulp van onze onafhankelijke mediator wens je bekijken of je ex-partner genegen is om af te zien van partner/kinderalimentatie. Wij nemen contact op met je ex-partner en stellen voor om te bemiddelen. Als deze hiermee akkoord gaat probeert de mediator in een gesprek jullie te begeleiden en te helpen zelf een oplossing te vinden voor het geschil. We onderzoeken bijvoorbeeld of de alimentatie kan worden gewijzigd of in zijn geheel kan worden beëindigd. Indien jullie overeenstemming bereiken worden de afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en de kosten worden gedeeld. Wil je niet met je ex-partner aan tafel of alleen telefonische bemiddeling nodig? Wij gaan het gesprek aan.

 

 • Telefonische bemiddeling: Laagdrempelig en je weet snel waar je aan toe bent. Actietarief: € 55,- 
 • Bemiddeling op maat. Wij gaat het gesprek aan. Per gesprek: Actietarief: € 85,-
 • Bemiddelingsgesprekken: Duidelijke spelregels, goede begeleiding. Per gesprek: Actietarief: € 100,- 

 

 

Verzoek tot beëindiging of wijziging partner/kinderalimentatie 

Onze jurist heeft geconstateerd dat er genoeg bewijzen tegen je ex-partner zijn om de alimentatie te verlagen.  Je wilt hem/haar confronteren met de feiten en een bevestiging dat hij/zij afziet van het ontvangen van alimentatie of akkoord gaat met de wijziging. Onze jurist stuurt een gemotiveerd verzoek tot beëindiging/wijziging naar je ex-partner. Met de bevestiging van je ex-partner kun je de betaling beëindigen of de wijziging voortzetten. Eist je ex hierna toch nog het volledige bedrag, dan kun je bij de rechtbank verzoeken dat de beëindiging/wijziging ingaat. Je ex-partner zal door de bevestiging geen verweer voeren waardoor je sneller van je alimentatie af bentActietarief € 115,- 

 

Onderhandeling

Je wilt van de partner/kinderalimentatie af, deze wijzigen of verhogen.  Je wilt een procedure voorkomen maar je hier wel op voorbereiden. We maken we een plan van aanpak. Jij bepaalt hoe het contact met je ex-partner verloopt en in drie gesprekken of briefwisselingen werkt onze jurist aan een oplossing. Er worden afspraken gemaakt en pas als jij tevreden bent worden deze in een overeenkomst vastgelegd.

Kies uit de volgende mogelijkheden:

 • Je wilt een plan van aanpak en gaat zelf het gesprek met je (ex)-partner aan.  Actietarief € 65,- 
 • Onderhandeling via briefwisseling. Actietarief per brief € 115,-  
 • Ondersteuning bij onderhandelingsgesprekken. Actietarief per gesprek € 145,-

 

 

(Her)berekening partner/kinderalimentatie

Is er een wijziging in de financiële omstandigheden van de alimentatieontvanger/betaler of zijn er andere omstandigheden die wijziging van de alimentatie noodzakelijk maken, dan kun je een (her) berekening laten maken.

 • Partneralimentatieberekening: Actietarieven indicatief € 75,- en volledig € 175,-
 • Kinderalimentatieberekening: Actietarieven indicatief € 75,- en volledig € 250,- 

 

Let op! Op deze aanbiedingen zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ouderschapsverlof vs kinderalimentatie

    In een zaak die recentelijk bij het Gerechtshof &...

Lees meer

Aanpassing van uren? Werknemers let op!

Een recente uitspraak van de Hoge Raad biedt mogelijkheden voor werknemers va...

Lees meer
Meer nieuws

Ouderschapsverlof vs kinderalimentatie

    In een zaak die recentelijk bij het Gerechtshof &...

Lees meer

Aanpassing van uren? Werknemers let op!

Een recente uitspraak van de Hoge Raad biedt mogelijkheden voor werknemers va...

Lees meer
Meer nieuws
 • Partneralimentatiewijzer

  Slachtoffer van een strafbaar feit?

  Wij verhalen jouw schade!

  Klik hier

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.